ER FROKOST DAGENS VIKTIGSTE MÅLTID?

IMG_9918

Man ser jo reklamer for dette overalt. Det skrikes frokost ut over det hele og gud forby om man misser frokosten?! Da svinner sjelen din henn og det kan hende du kapitulerer i løpet av dagen. Forbrenningen din senkes og det er ikke måte på. Men stemmer det?

Nei.. Det gjør jo ikke det. Frokost er dagens viktigste måltid for de som ER frokostmennesker. Så enkelt er det. De fleste av oss er avhengig av frokost og mat på morningen for å fungere i løpet av dagen, men hva med oss andre som ikke er det?

Jeg er ikke noe frokostmenneske. Eller. Det kommer litt i perioder, men jeg spiser som regel det første måltidet mitt klokken 14-15 på dagen. Ja, det er helt sant. Klokken er nå straks 15:00 og jeg skal straks spise dagens første måltid. Og la meg bare si det sånn. Det er IKKE fordi jeg sulter meg. Det er IKKE fordi jeg har en spiseforstyrrelse, men det er sånn kroppen min fungerer og det er helt greit.

Jeg spiser det første måltidet midd rundt disse tider og trives veldig godt med det. Noen ganger spiser jeg et større måltid for eksempel egg, bacon og brød, mens andre dager spiser jeg en yt pudding med peanøttsmør oppi.

yt pudd1.jpg

Totalkaloriene jeg spiser er likt om jeg spiser frokost eller ikke. Det er ikke som at jeg spiser mindre enn de som spiser frokost. Jeg spiser bare færre men litt større måltider fordelt gjennom dagen.

Og det er ikke noen fasit på hva som er riktig eller galt, men finn den rytmen som kroppen din trives med. Jeg orker ikke stappe i meg frokost når jeg ikke er sulten.

Jeg liker å fordele måltidene mine i løpet av en dag på 4. Lunsj, snack, middag og kveldsmat. Lunsjen (mitt første måltid) er som regel større en snack og noen ganger bytter jeg om på disse fordi jeg vil ha noe lite som første måltid. Måltidene inneholder minimum 25g protein og på den måten får jeg 4 store proteindoser om dagen.

Min daglige proteinmengden er  +/- 130g om dagen ca og den treffer jeg uansett om jeg spiser frokost eller ikke. Så ikke føl deg dårlig om du er som meg og ikke spiser frokost.

Så lenge du får i deg all maten din i løpet av dagen så er du all good!

→ Er du avhengig av frokost?

IMG_3093

By |2018-11-20T14:05:15+00:00november 20th, 2018|Hverdagen, Kosthold, Min Strongbody reise|

7 Comments

 1. EVA 20/11/2018 at 14:43 - Reply

  Amen!! Jeg spiser ALDRI frokost (blir dårlig bare på tanken, kroppen er ikke klar for mat rett og slett!) Jeg er tidlig oppe, gjerne rundt seks. Jeg trenger også uten unntak på morgenen og det kan være nokså heavy økter. På de tyngste øktene kan jeg “tvinge” litt proteinshake og mandler i meg bare så kroppen (og hodet) skal ha litt å gå på 🤗 resterende tar jeg etter økta. Mitt første “ordentlig” måltid tar jeg først til lunsj.
  Funker for meg !!😁😁😁

 2. Marthe 20/11/2018 at 15:50 - Reply

  FROKOST🙏🏻 Når du står opp 05:30 må frokosten inntas så jeg ikke dreper noen før det er lunsjtid på jobb😅

 3. Renate 20/11/2018 at 18:20 - Reply

  Jeg MÅ ha frokost eller så blir jeg hangry!!😂

 4. Siri 20/11/2018 at 19:15 - Reply

  Men 130g protein??? Jeg spiser rundt 60g (veier ca 60kg) og bygger fint muskler likevel 😳

  • christinekamphaug 22/11/2018 at 13:19 - Reply

   Det er anbefalt å spise 1,8-2 gram PR kg kroppsvekt når man trener styrketrening😊

 5. Andrine 20/11/2018 at 20:04 - Reply

  Nå er det jo faktisk bevist at forbrenningen går opp ved å spise frokost

  • christinekamphaug 22/11/2018 at 13:21 - Reply

   Da kan det hende det er forskning jeg ikke har fått med meg. Det jeg har lest er i forhold til intermittent fasting og liknende fordi det basically er det kroppen min frivillig trives med😊 det kan være det at det er forskning som motbeviser det igjen så det skal jeg titte på😃

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.