KROPPSPRESS..

Den siste tiden har det vært et enormt stort fokus på KROPPSPRESS. Og ordet kropp. Jeg tror faktisk årets ord 2018 må bli nettopp det..

I kampen om kroppspress så tror jeg det er en viktig ting vi må ha fokus på. Noe vi har glemt. Det er at vi må lære barn og unge å være MER kritiske til hvem de følger i sosiale medier. Lære seg å se forskjell på et godt forbilde og et dårlig. Lære seg å være mer kritiske til bullshit, løgn og falskhet influencers selger dem hver dag. Det kan være med å bidra til bedring på problemet.

Det er tilfeller på instagram hvor personer er fulle av løgn. De later som om de bryr seg, de later som om de har problemer for å få sympati, de later som om de har en tøff fortid for å få likes, de lyver for å få oppmerksomhet.

Hvordan vet jeg det? Jo, fordi jeg vet godt hvem de egentlig er og let me tell ya.. Det er ikke alltid de menneskene som er på IG er like gode mennesker når faktisk møter de. Og det er UMULIG å se noen ganger når man ramler inn på en IG profil.

Men nok om det. Jeg føler meg faktisk truffet av de såkalte kroppspress bekjemperne. Jeg føler meg uthengt, og dratt under en kam. For går det ikke an å trene, være sunn og et godt forbilde? Kan ikke jeg få vise resultatene mine eller et bilde av kroppen min uten at jeg er et dårlig forbilde som bidrar til kroppspress?

Kan ikke jeg vise at jeg drikker en smoothie med proteinpulver uten at jeg er et dårlig forbilde. Hvorfor er det greit at for eksempel Helene Drage eller Camilla Lorentzen viser  bilder i sportsbh, undertøy eller badedrakt, men hvis jeg gjør det er jeg et dårlig forbilde for unge jenter? Jeg synes det er supert at disse jentene viser noe ekte, men hvorfor kan man hylle en kropp, men være kritisk til en annen?

HVORFOR?

Hvorfor må det være en evig krig? Kan vi ikke bare gå sammen, være ekte, være oss selv og heller hjelpe unge jenter der ute med å lære å forstå hvordan de skal finne sine forbilder og ignorere det som gjør dem ille, ignorere det som får de til å føle seg som dritt? Kan vi ikke heller bidra det vi kan til å vise hva en ekte hverdag er, enten man driver med fitness, trener for å holde kroppen i form, er toppidrettsutøver eller gir totalt faen i trening og kanskje liker å strikke eller driver med make up?

Jeg oppfordrer ALLE til å..

SLUTT å følge de som får deg til å føle deg som dritt
SLUTT å følge de som gir deg urealistiske bilder av virkeligheten
SLUTT å følge de som lyver
SLUTT å følge de som er falske
SLUTT å følge de som redigerer kroppene sine
SLUTT å følge de som ikke bidrar til noe positivt i din hverdag
SLUTT å følge de som er onde mot andre
SLUTT å følge de som fronter noe du ikke står inne for
SLUTT å følge de som tråkker over lik for å bli famous

For hvorfor i helvette velger vi å følge folk som får oss til å føle oss jævlige? Hvis vi kunne lært dagens ungdom til å være kritiske til hvem de følger, kritiske til hva folk snakker om, kritiske til hva som er rett/galt tror jeg vi kunne kommet langt.

Så hvis du sveiper gjennom instagram feed´en din i dag og se bilde av noen du har en dårlig magefølelse på, innerst inne synes er et rasshøl eller du faktisk føler deg dårlig av å følge så trykk UNFOLLOW. Det er ingen folkerett å bli fulgt på instagram, og ei heller en folkplikt å følge! Man skal ikke føle seg tvunget til å følge noen bare fordi mange andre gjør det. Følg de som bidrar til noe positivt i livet ditt.

Er det noe jeg har lært i løpet av 30 år så er det å fjerne ting fra livet mitt som ikke bidrar til at jeg har det bra og det er det viktigste jeg noen gang har lært for da fant jeg en lykke jeg aldri har kjent på før…

gdansk dag 2 14

16 kommentarer om “KROPPSPRESS..

  1. Så enig! Jeg sluttet å følge alle som ikke ga meg inspirasjon og motivasjon på IG for en stund tilbake og anbefaler alle å gjøre det samme🙌🏼❤️

  2. Jeg synes absolutt du får frem noen viktige poeng her, men måten du benevner to andre influencere på og i den sammenhengen du gjør det synes jeg er ugreit. Mener du at Drage og Lorentzen ikke er sunne, at de ikke drikker smoothies eller trener? At de regnes som gode forbilder er jo fordi de er komfortable i egen kropp og får frem kroppspositivisme, men Camilla poengterer jo daglig hvor viktig det er med sunn mat og fysisk aktivitet selv om hun gjør det fra et annet standpunkt og med en annen målsetting enn vektnedgang og fokus på utseende.Ved å legge ut før og etterbilder, og med det oppfordre til en lavere fettprosent, er man med på å spre budskapet om at en kropp er bedre enn en annen, så da kan man jo undres over om hvem det er som har noe i mot at visse kropper legger ut X og Y. Ha en fin søndag!

    1. Det er jo absolutt det jeg IKKE gjør. Jeg bruker bare disse to som eksempler for å forklare forskjellen på hva som er ansett som rett og galt eller bra/dårlig i sosiale medier. Jeg synes de to gjør en kjempejobb med å være out there og vise forskjellen på oss jenter. Tror du leste det du ville lese akkurat der, for dette er dine ord og ikke mine. Jeg vet akkurat hva Camilla ønsker å få frem da jeg selv følger henne :)

  3. Vet du hva! Jeg er så enig med deg! Det er så urettferdig at noen som liksom er «riktige» skal få lov til å vise seg frem, men at noen som ikke passer inn i den oppskriften ikke skal få gjøre det samme… da er det noe feil med verden. Hele poenget er jo at det ikke er noen oppskrift. Alle er ulike og fokuserer ulikt. Det er mye påvirkning der ute som absolutt verken er bra eller sunt! Men jeg oppfatter ikke deg sånn i det heletatt, og der er nok mange veldig enige! Det jeg ser er en helt normal person som prøver å fremme noe som er bra! Og du er jo bare deg selv! Og du kommer med no filter, og det syns jeg er helt rått! Insta trenger flere som deg! Så bare fortsett å være deg selv!😊

    1. Det er det jeg mener også. Jeg føler jeg nesten må sensurere meg selv (ikke muntlig) noen ganger fordi jeg blir shame´a for min livsstil og det jeg prøver å fremme. Sunnhet og treningsglede. At jeg er et dårlig forbilde fordi jeg trener for å bygge muskler fordi det er min interesse. Jeg skulle ønske man kunne luke ut de som er falske og redigerer og heller ha et mangfold av ekte mennesker som er seg selv og kan bidra til at forskjellige jenter blir inspirert på hver sin måte. Tusen tusen takk for fine ord <3

  4. THANK YOU! Dette har jeg tenkt på så lenge, så bra skrevet! Stå på, du er herlig ekte ❤️

  5. Tenkt på dette lenge!! Herlig å lese det sort åå hvitt! Men du skal vite det at du er fantastisk. Viser degselv fra alle mulige situasjoner og er ikke fanatisk verken ene eller andre veien. Helt perfekt! Stå på ❤

  6. Litt usikker på om jeg liker måten du setter lys på de andre influencerne her.. Du selv bidrar jo til å vise at de burde få mindre oppmersomhet. Ser en del av følgerne dine skriver i kommentarfeltet ditt at de er usunne for å ha litt mer fett, og henger ut mennesker med mer på kroppen! Er det slikt du ønsker å fremme? Fordi du vil poste det du vil? Har du snakket med de før du omtalte de i innlegget ditt feks?

    1. Jeg tok kontakt med de om at jeg hadde skrevet dette innlegget og Helene Drage var helt enig og var enig i det jeg skrev. Camilla gav meg en tommel opp på det så det er nok du som kanskje finner noe negativt ut av noe som var ment som et eksempel :)

      Hvis du leser nøye så ser du at jeg heier på de som er ekte og seg selv :)

  7. Jeg har alltid vært veldig glad i å lese bloggen min, men i det siste har mitt inntrykk av deg slått helt feil vei. På bloggen er du så positiv og ikke minst oppfordrende mot at det er lovt å kose seg, men det er jo så absolutt ikke denne siden du viste på charterfeber? Du driver å diskuterer med veninna di om dere skal ta en is eller ikke, akkurat som om dere ber om lovt. Dere snakket kun om trening og var selv med på å skape kroppspress på måten dere fremmet dere selv på tv. Syns ikke du at det er dobbeltmoralsk? Må si jeg ble ganske skuffet, noe som ca. 80% av alle andre også ble. selfølgelig er du flink som trener og alt dette her, men verden dreier seg ikke kun om det.

    1. Det er slik jeg at jeg er positiv og oppfordrer til at det er lov til å kose seg. Husk at det du så på charterfeber var en biiiitteliten brøkdel av alt som ble filmet. De filmet oss i 5-6 timer om dagen, allikevel ble det bare vist typ 10 min pr program. Så om du vil dømme meg ut ifra de 10 minuttene pr episode må du gjerne gjøre det, men man skulle jo tro at alt det jeg har skrevet og vist på bloggen de siste årene trumfet noen klipp på tv hvor de har valgt å legge fokus på det fitnessrelaterte. Det var derfor vi var med. Som «fitnessjentene» de pushet jo veldig på å forsterke det inntrykket.

      Men det var for det første ikke jeg som hadde med proteinpulver på ferie. Og jeg spiste hva f jeg ville til enhver tid uten å tenke på kalorier. Jeg hadde masse sjokolade liggende på rommet og de filmet også det, men det var vel ikke like spennende å vise frem. Jeg snakket ikke bare om trening. Jeg kødda og gjorde mye rart, men da valgte å forsterke «fitnessjentene» inntrykket utad, noe jeg synes er helt ok for jeg synes IKKE jeg er ekstrem. Hun jeg dro med snakket mer om kropp og trening, men jeg er ikke helt der.

      Jeg diskuterer ikke med AC om vi skal spise is, jeg hadde allerede bestemt meg for å kjøpe is og prøvde å overtale henne til å spise is med meg. Hun valgte å ikke gjøre det. Jeg gir nå faen og spiser en is om jeg vil. såpass tror jeg at dere som leser bloggen min kjenner meg :)

      Verden handler ikke bare om trening nei, men det er min livsstil. Og jeg har faktisk ikke fått noen negativ feedback før denne så det er nok ikke 80% som synes jeg var en dust på TV ;)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.