FOR EN FANTASTISK DAG I GDANSK!

gdansk dag1

gdansk dag1 2

Hey babes! Vi fløy jo til Polen i går og let me tell ya, jeg har aldri sittet på et fly som luktet så øl og tobakk, haha! Stereotype.. oh YES!

Titter kjapt innom for å dele dagen med dere. Altså, Polen og Gdansk er undervurdert altså. Det er fantastisk vakkert her og hotellet vårt er midt i gamlebyen som jeg nevnte i forrige innlegg. Så nå hovedgaten er rett utenfor døra og det er som å dra tilbake til gamle dager og det er en helt fantastisk atmosfære.

gdansk dag 1 3

Vi har hatt så flaks med været for i dag har det vært 20 varmegrader og vi har spassert rundt i gatene og sett på gamle bygninger. Hvis dere noen gang skal hit så dra til Maria kirken og ta “Tower Tour”. Fy søren!!! Det er den største mursteinskirken i verden og jeg ble helt amazed over hvor majestetisk og stor den er.

Det kostet 10 polske penger (ja, det er faktisk det jeg kaller det) og komme inn pr person og det er ingenting. Det er vel ca 22 kr får jeg høre fra sjefen på siden her. Hehe, matte er ikke min sterke side. Men det er utrolig billig her generelt.

gdansk dag 1 4

gdansk dag 1 5

Det var 405 trappetrin 78 meter opp gjennom en helt fantastisk kirke som er ENORM! Det startet med å gå i en trang trapp som gikk i spiral oppover for å åpne seg i klokketårnet hvor man gikk videre oppover for å komme opp på taket av kirken og se utover hele Gdansk. FOR EN VAKKER BY!

gdansk dag1 6

gdansk dag 1 8

2 Verdenskrig startet faktisk i Gdansk og jeg må si jeg er facinert av all historien som er i denne byen. Jeg sa det til Kim i stad. Tenk så mange triste skjebner det har vært her gjennom årene.

I morgen skal vi på 2 verdenskrig museum etter vi har vært på spa og det bli spennende!

Håper dagen deres har vært like fin som vår! Vi storkoser oss!

gdansk dag1 9

By |2018-10-10T16:25:18+00:00oktober 10th, 2018|Hverdagen|

2 Comments

  1. Renate 21/10/2018 at 18:48 - Reply

    heii! jeg lurer på hvor man bør dra for å oppleve og se ting, shoppe, spise, dra på spa ol. i Gdansk. Jeg skal snart dit og trenger gjerne litt tips, og har derfor et lite ønske(og håp)om at du kunne ha skrevet ett blogginnlegg om dette? :D det hadde vært artig!

    • christinekamphaug 24/10/2018 at 14:38 - Reply

      Ja, det er planen! Men jeg har bare ikke vært så strukturert! :O Kommer i løpet av uken frøken <3

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.