HVA SPISER JEG? VEGETAR? VEGANSK?

png-2

Hey babes og god Onsdag! Herregud. September allerede! Can you imagine? Ikke lenge til jul liksom! #NotReady, men det er en annen sak!

Som noen av dere vet så begynte min veggisreise med at jeg ville ha noen kjøttfrie dager . Jeg kuttet kjøttet fra dagen jeg fikk den tanken og jeg har ikke spist kjøtt siden. Jeg begynte også å utforske den veganske maten og hadde et ønske om å spise så plantebasert som mulig og det gikk strålende helt til jeg fikk eksem på hele kroppen og store problemer med magen.

Jeg har reagert kraftig på soya og er allergisk (ikke påvist av legen ennå, men skal ta test i Oktober). Jeg ble drit lei meg fordi jeg synes det var så enkelt å gå over til mer plantebasert nettopp pga det var så mange gode kjøtterstattningsprodukter der ute. Jeg fant etterhvert ut at soya er EKSTREMT lite miljøvennlig forresten så i jeg vet det nå hvis noen føler de vil kjefte på meg. Hehe..

png-3.png

Jeg ble deprimert og litt sånn “hva nå da” og jeg følte det ble vanskeligere for meg (FOR MEG, ikke andre. Jeg vet at folk fint klarer å spise plantebasert uten soya)  å spise plantebasert. Jeg er avhengig av å få i meg en god dose proteiner om dagen for å få resultater med treningen min (minimum 2gram pr kg kroppsvekt spiser jeg) Og med det veganske proteinpulveret jeg kjøpte som smakte så ille at jeg ikke klarte å drikke det ble det vanskelig.

Så pr dags dato spiser jeg alt annet enn kjøtt, fisk og fugl og det fungerer ok. Mine proteinkilder er nå:

 • Proteinpulver fra nutramino (det er det beste på smak og fåes HER! Det er på tilbud også)
 • Meieriprodukter
 • Egg
 • Bønner/belgfrukter, nøtter og frø

png-4.png

Jeg merker også at kroppen min ikke er så alt for glad i for mye bønner, løk, og generelt belgfrukter. Jeg får sinnsykt vondt i magen og trøbbel med fordøyelsen om jeg spiser for store mengder og det gjør meg enda mer frustrert. Så nå er jeg i limbo føler jeg. Hjernenmin og følelsene mine stortrives med vegetarmat, men kroppen min krangler med meg. Jeg har alltid hatt disse problemene, men når det blir så store mengder er ikke kroppen min så vant til det, men jeg håper den kan venne seg litt mer til dette kostholdet.

Det er viktig for meg å ha en kropp som fungerer i hverdagen og at jeg får resultater med treningen min. Dere aner ikke hvor mye problemer jeg fikk når jeg spise all den soyaen. Jeg sliter fortsatt med eksemutbrudd selvom det ikke er like hissig. Og eksem har alltid vært en av mine store komplekser. Jeg har ikke hatt det i ansikt eller bryst siden jeg var liten og det å nå få det gav meg en skikkelig knekk psykisk. Nesten som en følelse av skam når jeg er ute blant folk.

Men jeg gjør hvertfall det jeg kan for å få det til å funke selvom det har vært noen fartsdumper på veien♥

 

By |2018-09-05T14:10:33+00:00september 5th, 2018|Kosthold|

9 Comments

 1. Marita Stenhaug Johansen 05/09/2018 at 20:29 - Reply

  Vakkre fantastiske Christine ❤️
  I feel you, det er ikke bare bare å komme inn i denne plantebaserte verden.. Trust me, var også igjennom mange prøvelser 🙈😉
  Om du ikke har prøvd Vivolife proteinpulver så anbefaler jeg det 💯👌⭐ Jeg er skikkelig kresen… Sånn typ syyykt kresen 🙈 Men dette er det eneste jeg ikke brekker meg av 😉😘
  Å om du ikke har prøvd tofu så anbefaler jeg det også, mye bedre enn de over bearbeida kjøtterstatningene 👌
  Ha en superfin kveld Christine 😘💕
  Klem fra Marita

  • christinekamphaug 06/09/2018 at 14:36 - Reply

   Jeg har ikke prøvd det pulveret, men det er viktig at proteinpulveret har riktig aminosyreprofil :) Har prøvd tofu, men det var ingen positiv erfaring :P

 2. Kine 05/09/2018 at 21:03 - Reply

  Heii!

  Reagerer også på soya, så derfor holder jeg meg til oatly! sine produkter. Rømme, melk osv. Fantastisk gode 😊👏

  • christinekamphaug 06/09/2018 at 14:36 - Reply

   Ja, de er kjempe gode, men svært lite protein dessverre. Grunnen til at jeg spiste så mye soya var for å få i meg proteiner :)

 3. Anonym 06/09/2018 at 13:10 - Reply

  Helt sikkert interessant å utforske nye veier, selv om kroppen ikke alltid er enig. Mennesker er tross alt vanedyr. Selv hadde jeg aldri klart meg uten fisk, kylling eller kjøtt :-)

  • christinekamphaug 06/09/2018 at 14:37 - Reply

   Veldig sant! Håper det går seg til <3

 4. Plantpwr 07/09/2018 at 19:45 - Reply

  Jeg er også allergisk mot soya, men spiser da heller kikerter, linser, seitan og erteprotein – og det fungerer bra :D seitan er jo blant de beste proteinalternativene :)

  • christinekamphaug 18/09/2018 at 17:29 - Reply

   Jeg får så problemer med magen og blir oppblåst og masse vondt av for mye belgfrukter. Litt er greit, men å leve på det kjenner jeg er vanskelig fordi jeg får så problemer med fordøyelse og mage generelt :(

 5. Plantpwr 18/09/2018 at 18:57 - Reply

  Det er veldig vanlig i starten, siden vi på et vestlig kosthold ikke langt på nær får i oss nok fiber til vanlig. Når vi da begynner med belgfrukter har kroppen vanskelig med å jobbe med fiberet. Jeg var oppblåst den første måneden eller noe etter jeg ble vegetarianer, men så gikk det seg til heldigvis. Og siden det har magen aldri vært så stabilt bra :) Kan være greit å starte litt gradvis for å venne magen til fiberet, og passe på å drikke mye vann for å hjelpe til med å skylle unna :)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.