KROPPEN FØLES JÆVLIG

-Beklager ekle bilder i innlegget-

Jeg er hjemme fra fjellet pga personlige grunner.. Jeg er skikkelig frustrert om dagen. Etter at jeg begynte å spise vegetar/vegansk så har kroppen min blitt helt jævli for å være ærlig med dere. Og jeg mistenker det er fordi jeg faktisk har soya allergi. Og 90% av de matvarene jeg bruker som proteinkilder er soyabasert. Som kjøtterstatninger man får kjøpt i alle butikker nå og andre ting. Jeg har aldri spist så mye soya før i hele mitt liv.

Jeg har blant annet drukket soyamelk, spist soyayoughurt, soyaflokker (som jeg bruker som en slags havregryn), kjøtterstatninger som “oumph kjøtt”, pasta med soya i (fra änglamark-coop) osv. Og siden jeg begynte å spise det har jeg merket et ubehag som har blitt værre og værre. 

Jeg har jo både psoriasis, eksem, astma og allergier. Det har jeg hatt siden jeg var liten. Det er noe jeg i det daglige (når jeg ikke spiste soya i så store mengder) merker veldig lite til. Eksemen kan plusse opp litt på vinteren, men stort sett har det ikke vært noe problem. Jeg har aldri hatt noen matintolleranser/matallergier som har plaget meg. Jeg har hatt litt allergi mot røde epler og diverse frukt som gjør at jeg klør i halsen og får luft i magen av løk osv men ikke noe big deal.

Nå derimot er det helt anderledes. Jeg har så mye plager og det har blitt værre og værre. Jeg har fått eksem i ansiktet, halsen, brystet, mellom puppene av alle steder, hodebunn og i leddene mine. Jeg ligger våken om natten og klør og ansiktet mitt er vondt fordi det er så sårt. Til og med eksem på øyelokket.

Jeg har magesmerter og magen er sjukt oppblåst til tider og er steinhard å ta på. I tillegg har astmaen min har forværret seg så jeg sliter veldig med pusten fordi jeg er tett i lungene. (Det kan også ha noe med gresspollen å gjøre altså, mulig noe kryssallergier der).

Jeg er så sjukt lei meg for det gjør at jeg har lyst til å gjemme meg under en stein og ikke vise meg ute. Det er som om kroppen min er betent og vond. Jeg har lyst på å klø meg ihjel, men jo mer jeg klør jo mer blusser denne eksemen opp og jeg har anlegg for å få skikkelig eksem for å si det mildt. Når jeg var baby så måtte jeg ha bandasje fra livet og ned fordi jeg ikke tålte gress. Jeg var innlagt på sykehuset i julen når jeg var typ 6 år gammel fordi jeg hadde astma anfall og ikke fikk puste. 

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og akkurat nå føler jeg meg bare drit fortvilet og trist. Matlysten er på bånn fordi jeg er så redd for at det jeg putter i meg skal gjøre det verre. Jeg må gradvis luke ut det som gir meg mest plager og prøver å kutte ned på soya produkter. Jeg må ta en allergi test hos legen på mat kategorien for jeg har kun hatt tester på dyr/pollen/midd osv.

Det her er en av mine komplekser. Husker jeg fikk gjennomgå på barneskolen og ungdomsskolen pga eksemen min. De rundt meg oppførte seg som om jeg hadde en smittende døende sykdom og jeg ville ikke gå i t-skjorter/shorts om jeg hadde det på bein/armer. Jeg ville ikke være med å bade eller vise hud.

Noen som har noen gode råd eller produkter å anbefale meg? Jeg smører meg med kortison og cocosa kokosolje.

By |2018-08-20T23:44:12+00:00juli 13th, 2018|Personlig|

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.